Techniek

Techniek

Bij Euro Manchetten & Compensatoren draait het niet alleen om de producten, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan de technieken die hiervoor kunnen worden ingezet.

Door de verscheidenheid aan industrieën waarin we actief zijn komen er veel verschillende technieken langs. Zo zijn er bijvoorbeeld technieken die in de ene industrie al vaker worden ingezet en die ook naar producten in andere industrie kunnen worden vertaald, wat dan weer een innovatief product op levert. Cross industrieel werken, levert dus kennis op waar we van elkaar kunnen leren. Soms worden voor bepaalde projecten nieuwe technieken aangeschaft en gaan we op zoek naar hoe we deze technieken op meerre niveaus kunnen inzetten. Innovaties komen dus soms vanuit een probleem bij de klant waarvoor een oplossing moet worden gezocht, maar ook vanuit het experimenteren met beschikbare kennis en techniek.

Zoals ieder zijn specialiteit heeft is dat bij ons innovatie. Dat komt vanuit een diepgewortelde nieuwsgierigheid en de hobby om te experimenteren. Buiten de box te denken en altijd op zoek zijn naar manieren om grenzen te verleggen.

Een overzicht van de technieken die we in huis hebben:

Onze snijmachines zijn onze paradepaardjes. Al in 1997 werd de eerste Lectra snijmachine aangeschaft, toen nog een unicum, daar deze machines eigenlijk meer voor de mode-industrie worden gebouwd. Als bijkomend voordeel leverde dat software op waarmee op een heel creatieve manier met het intekenen van patronen wordt omgegaan.

In de loop der jaren zijn steeds nieuwe machines aan ons arsenaal toegevoegd, waaronder een lasersnijmachine en een vacuumsnijmachine.

Met trots mogen we zeggen dat wij de enige zijn in Nederland die een aantal van deze snijtechnieken in huis hebben!

Waar we ook in uitblinken is maatwerk. Dit kan door onze snijmachines en doordat we over een aantal lastechnieken beschikken die niet volledig geautomatiseerd zijn, waardoor er dus productie van stuks mogelijk is en geen grote aantallen noodzakelijk zijn om productie rendabel te maken.

Dit betekent dat we klanten kunnen voorzien van één enkel product, waardoor we dus makkelijk last minute spoedwerk kunnen leveren én waardoor we zelf ook kunnen experimenteren met het creëren van nieuwe producten, omdat we makkelijk testproducten kunnen fabriceren.

Ook zetten we onze machines graag in voor de productontwikkeling van derden. Dat zijn soms partijen uit onze eigen industrie, maar ook partijen in industrie die ogenschijnlijk niet verwant zijn met de onze, maar waar wel weer kennis uit gehaald kan worden die weer inzetbaar is voor het verbeteren van onze eigen producten.

Verder beschikt onze productiefaciliteit over diverse geavanceerde snijtechnieken en kunnen onderdelen verbonden worden met gebruik van verschillende soorten lastechnieken, lijmen, vulkaniseren en geavanceerde stiktechnieken.

Voor hygiënische doeleinden kunnen ook naadloze producten worden geleverd door het gebruik van extruderen en vacuumvorming.

Uiteindelijk draagt onze industrie bij aan het optimaliseren van producten die direct aan de consument worden geleverd. Het is dus onze taak om te investeren in kennis en techniek, waardoor veiligere opties op de markt komen. Techniek moet beschikbaar zijn voor iedereen.