Assortiment Weegbalgen Uitgebreid

Voor het stofvrij laden van stortgoederen wordt bij weeg- en doseerapparatuur een flexibele manchet toegepast om een dichte verbinding te creëeren.

Naast de traditionelere balgen zijn er nu een aantal nieuwe mogelijkheden voor flexibele verbindingen die allen voldoen aan ECC 1935/2004 en FDA richtlijnen. Hiermee wordt wegen en doseren nog makkelijker en veiliger.

Als eerste vernieuwing zijn alle originele Euro Manchetten balgen voorzien van een artikelnummer in de aansluitkraag waardoor elk artikel traceerbaar is en verzekerd kan worden dat het aan de belangrijke voedselveiligheidsnormen voldoet. Ook zijn deze nieuwe uitvoeringen flexibeler en hebben een gladder oppervlak en hogere afwerkingskwaliteit.

Bovendien is de al bestaande zwarte antistatische balg nu ook levensmiddelen geschikt naar FDA en EC1935/2004 richtlijnen, de flexibiliteit is verbeterd en het materiaal is nu ook elektrostatisch geleidend.

Omdat druk een belangrijke factor is die meespeelt in het weegproces is de lijn van weefselmanchetten uitgebreid met een manchet van ademend materiaal. Dit materiaal is extreem flexibel en heeft geen vaste eigen  vorm, geen verstelkracht en dus geen invloed op het weegresultaat.

Doordat het materiaal ademend is kan de overdruk of onderdruk niet snel opbouwen. Bovendien is PTFE, het betreffende weefsel, veel eenvoudiger te reinigen dan klassiek katoen of polyesterweefsel. Door gebruik te maken van thermisch vormen, is er nu de mogelijkheid om allerlei soorten Polyurethaan balgen in kleine oplages te maken. Waar balgen eerst pas vanaf 50 stuks konden worden geproduceerd, kan er nu al vanaf 1 tot 10 stuks elke uitvoering, lengte en diameter worden gerealiseerd.

Daarnaast maken we veel gebruik van een dunnere Polyurethaan die behalve in balgvorm ook voor een cilindrische manchet kan worden gebruikt, waardoor er een compleet glad stromingsprofiel ontstaat. Deze is in elke maat en uitvoering per stuk te produceren. Daardoor is deze balg breed inzetbaar en biedt een uitkomst waar standaard oplossingen niet toereikend zijn.

 

Recente berichten

Stel een vraag