Manchetten

Beladingsbalg

Beladingsbalgen worden veelal gebruikt in de transportwereld om een verbinding te creëren voor het stofvrij beladen van stortgoederen zoals poeders en granulaten. Op deze manier kunnen goederen veilig worden vervoerd door leidingen en ontstaat er weinig tot geen vervuiling en verspilling.

Beladingsbalg

Beladingsbalg

Beladingsbalgen zijn uitermate geschikt voor het efficiënt verladen van droge, stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens. De balgen zijn voorzien van interne conussen om de materiaalstroom te garanderen en aan de buitenzijde een dubbelwandige balg om het stof te kunnen verwijderen. Onderaan de balg is een speciale conus met een speciale afdichting voor de vrachtwagens aangebracht.

Uitvoeringen

Beladingsbalgen van Euro Manchetten zijn beschikbaar in gestikte of gelaste uitvoering, met steunringen, afstandhouders, koppelstukken en op maat gemaakte aansluitingen. Er is een ruime keuze uit materialen: slijtvast, chemisch- en temperatuurbestendig, ATEX, FDA, en ECC gecertificeerd.

Materialen

De flenzen zijn verkrijgbaar in RVS 304 (1.4301) en RVS 316 (1.4571). Het flexibele gedeelte kan gemaakt worden uit een selectie materialen die antistatisch zijn, elektrostatisch geleidend en voedselveilig.

Bekijk hier meer materiaalspecificaties

Certificering

Omdat veel beladingsbalgen worden gebruikt in de food, feed of farmacie moeten de beladingsbalgen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid volgens FDA en ECC richtlijnen. Om aan deze normering te voldoen is al ons materiaal speciaal ontwikkeld en uitvoerig getest door erkende instituten.

Op verzoek kunnen migratietestrapporten worden bijgeleverd. Op elke beladingsbalg kunnen druk-  en explosietesten worden uitgevoerd. Doordat wij beschikken over onze eigen testfaciliteiten en deskundigen op het gebied van kwaliteitsmanagement kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Traceability

Om volledige verantwoordelijkheid in de supply chain uit te kunnen dragen beschikken we over een traceability programma voor onze materialen. Hierdoor kunnen we garanderen dat alle materialen uitgebreid zijn getest en voldoen aan de keurmerken.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de beladingsbalg bieden wij nog andere opties binnen de categorie belading, zoals de zakkenklem. In het onderstaande overzicht ziet u over welke producten wij beschikken met betrekking tot belading.


Producten

Technieken

Contact