Luchtdichte manchetten voor optimale luchtverversing

Luchtkwaliteit is in ziekenhuizen en laboratoria al decennialang prioriteit, maar bleef in andere publieke ruimten zoals verpleeghuizen en scholen, toch lang een ondergeschoven kindje. Daar waar meerdere mensen samenkomen is luchtverversing van optimaal belang voor de bezoeker, maar ook de uitbater.

Naast hygiëne spelen in de keuze voor het juiste luchtbehandelingssysteem ook brandveiligheid en energiezuinigheid een belangrijke rol. Onze flexibele verbindingen met RVS en stalen flenzen, sluiten feilloos aan op luchtkanalenprofiel DW 20 en 30 mm en voldoen allemaal standaard aan luchtdichtheidsklasse LUKA-C.

Door de pasvorm zijn er geen kieren en randen waar vuil zich kan ophopen en door het systeem luchtdicht te maken blijft de gefilterde lucht schoon. Als er niks uit kan, kan er immers ook niks in. Hierdoor is het systeem energiezuinig. De manchetten kunnen van materialen worden gemaakt die voldoen aan de brandveiligheidsnormen DIN 4102 – B1 en B2.

Altijd op maat

Voor elk systeem is er een oplossing; manchetten kunnen gemaakt worden in verlopende modellen, LUKA-D Luchtdichtheidsklasse, brandnormen DIN 4102-A1 en A2 en er kan gekozen worden voor materialen die extra eigenschappen aan het systeem toedichten zoals bijvoorbeeld bacterieremmende materialen om aangroei van schimmels en bacteriën te verhinderen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor laboratoria en zorginstellingen.

Luchtdichte manchetten

Uitgebreide mogelijkheden

Naast de metalen en RVS flensprofielen zijn uiteraard ook nog altijd de aluminium flensprofielen beschikbaar.

Het 30mm aluminiumprofiel sluit naadloos aan op het kanaalprofiel DW 30.

Het 40mm aluminiumprofiel is uitermate geschikt voor alle andere aansluitingen.

In deze aluminiumflenzen kunnen zeer uiteenlopend materialen toegepast worden, brandwerend, luchtdicht, hygiënisch, en in zeer uiteenlopende kleuren.

 

Recente berichten

Stel een vraag