Manchetten

Manchet met snelkoppeling

Voor verschillende toepassingen waarin u de manchet vaak moet loskoppelen hebben wij een speciale snelkoppelingsmanchet ontwikkeld. Deze is ook bekend onder de naam Filcoflex.

Manchet met snelkoppeling

Algemeen

Voor toepassingen waarbij de manchet vaak losgekoppeld moet worden heeft Euro Manchetten de Filcoflex snelkoppelingsmanchetten ontwikkeld. Deze manchetten zijn luchtdicht, stofdicht en lekvrij. Door het gladde stromingsprofiel zijn ze zeer geschikt voor hygiënische toepassingen en eenvoudig te reinigen. De manchetten hebben door al deze eigenschappen een langere levensduur.

De montage van de Filcoflex manchetten is eenvoudiger en sneller door de Quick-Connect of Tri-Clamp klemringen. Indien nodig kan voor de veiligheid van werknemers ook worden gekozen voor tool-release, Bolt-connect klemringen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de manchet dicht bij een doseersluis, schroeftransporteur, vlinderklep, molen of andere mechanische apparatuur geplaatst is.

Filcoflex manchetten zijn er in twee typen lasferrules: Type 1 is monteerbaar op Jacob, KMH, NORO en S&W en type 2 op Tri-Clamp (LFR). De Jacob manchet is leverbaar met een vastgeperste (FDM) of ingelaste (FSC) flens.

Type         Diameter         Minimum lengte          Flens lengte        
FDM         60 – 630 mm         100 mm         25 mm (optioneel)        

55 mm (standaard)        

FSC         60 – 630 mm         40 mm         5 mm (20 mm seamed end) (optioneel)        

15 mm (30 mm seamed end)        (standaard)    

Tri-Clamp             60 – 315 mm         100 mm         28 mm        

Jacob

De Jacob manchet is leverbaar met een vastgeperste (FDM) of ingelaste (FSC) flens. Beide versies zijn geschikt voor aansluiting op standaard buissystemen van Jacob, KMH, NORO en S&W.

Type FDM bestaat uit een flexibele verbinding die in een speciale hydraulische persunit aan de Jacob flenzen is vastgeperst. Hierdoor is de totale verbinding luchtdicht en voorzien van een glad stroomprofiel. De Jacob koppeling is origineel uitgevoerd met een vervangbare pakking en een Quick Connect klem voor snelle montage.

Bij type FSC worden de flenzen in de flexibele verbinding gelast of genaaid, afhankelijk van het gebruikte materiaal. De Jacob koppeling is hierbij uitgevoerd met een Quick Connect klem voor snelle montage, maar zonder het gebruik van pakkingen.

Tri-Clamp

De LFR is een flexibele manchet met een vastgeperste tri-clamp koppeling. Hierdoor is de totale verbinding luchtdicht en voorzien van een glad stroomprofiel. De tri-clamp koppeling is origineel uitgevoerd met een vervangbare pakking en een tri-clamp voor snelle montage. 

De vastgelaste uitvoering maakt het mogelijk om beugels aan de flenzen te lassen voor het bevestigen van elektromagneten, sensoren en nabijheidsschakelaars. 

De LFR manchet is een prima aanvulling op het reeds uitgebreide programma van het modulaire tri-clamp buissysteem.

Materialen

De flenzen zijn verkrijgbaar in RVS 304 (1.4301) en RVS 316 (1.4571). Het flexibele gedeelte kan gemaakt worden uit een selectie materialen die antistatisch, elektrostatisch geleidend en voedselveilig zijn.

Bekijk hier de uitgebreide informatie

Certificering

Omdat veel manchetten worden gebruikt in de food, feed of farmacie moeten de manchetten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid volgens FDA en ECC richtlijnen. Om aan deze normering te voldoen is al ons materiaal speciaal ontwikkeld en uitvoerig getest door erkende instituten.

Op verzoek kunnen migratietestrapporten worden bijgeleverd. Op elke manchet kunnen druk-  en explosietesten worden uitgevoerd. Omdat wij beschikken over onze eigen testfaciliteiten en deskundigen op het gebied van kwaliteitsmanagement kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Traceability

Om volledige verantwoordelijkheid in de supply chain uit te kunnen dragen beschikken we over een traceability programma voor onze materialen. Hierdoor kunnen we garanderen dat alle materialen uitgebreid zijn getest en voldoen aan de keurmerken.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de manchet met snelkoppeling bieden wij nog verschillende andere manchetten. In het onderstaande overzicht ziet u over welke producten wij beschikken met betrekking tot manchetten.


Producten

Technieken

Contact