Manchetten

Manchet met snelkoppeling

Voor verschillende toepassingen waarin u de manchet vaak moet loskoppelen hebben wij een speciale snelkoppelingsmanchet ontwikkeld. Deze is ook bekend onder de naam Filcoflex.

Manchet met snelkoppeling

Informatie

Door metalen flenzen te bevestigen aan het flexibele materiaal ontstaat een luchtdichte verbinding met een glad stromingsprofiel. Er zijn twee methodes om de flenzen aan het flexibele materiaal te vestigen:

  • Type FDM: hierbij wordt de manchet aan de flenzen vastgeperst met een speciale hydraulische persunit.
  • Type FSC: hierbij worden de flenzen in het flexibele materiaal gelast.

Beide typen zijn gebaseerd op standaard buissystemen van:

  • Jacob
  • KMH
  • Noro
  • S&W

Montage

Montage van deze manchet is eenvoudiger en sneller door de juiste pasvorm en de werking van de Quick-Connect klemringen. Met het oog op risicobeperking kan echter ook worden gekozen voor tool-release, Bolt-connect klemringen.

De manchet is luchtdicht, stofdicht, lekvrij, en het gladde stromingsprofiel zijn de manchetten hygiënisch en beter geschikt voor reiniging. Bovendien geniet de manchet door al deze eigenschappen een langere levensduur.

Door de juiste pasvorm en de werking van de Quick-Connect klemringen kunt u deze manchet eenvoudiger en sneller monteren. Met het oog op risicobeperking kunt u ook kiezen voor tool-release, Bolt-connect klemringen.

De manchet is luchtdicht, stofdicht en lekvrij. Door het gladde stromingsprofiel zijn de manchetten hygiënisch en grondig te reinigen. Bovendien geniet de manchet door al deze eigenschappen een langere levensduur.

Materialen

De flenzen zijn verkrijgbaar in RVS 304 (1.4301) en RVS 316 (1.4571). Het flexibele gedeelte kan gemaakt worden uit een selectie materialen die antistatisch, elektrostatisch geleidend en voedselveilig zijn.

Bekijk hier de uitgebreide informatie

Certificering

Omdat veel manchetten worden gebruikt in de food, feed of farmacie moeten de manchetten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid volgens FDA en ECC richtlijnen. Om aan deze normering te voldoen is al ons materiaal speciaal ontwikkeld en uitvoerig getest door erkende instituten.

Op verzoek kunnen migratietestrapporten worden bijgeleverd. Op elke manchet kunnen druk-  en explosietesten worden uitgevoerd. Omdat wij beschikken over onze eigen testfaciliteiten en deskundigen op het gebied van kwaliteitsmanagement kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Traceability

Om volledige verantwoordelijkheid in de supply chain uit te kunnen dragen beschikken we over een traceability programma voor onze materialen. Hierdoor kunnen we garanderen dat alle materialen uitgebreid zijn getest en voldoen aan de keurmerken.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de manchet met snelkoppeling bieden wij nog verschillende andere manchetten. In het onderstaande overzicht ziet u over welke producten wij beschikken met betrekking tot manchetten.


Producten

Technieken

Contact