Leidingstechniek

Metaal compensatoren

Bij industriële toepassingen bestaan flexibele verbindingen in leidingsystemen en apparaten vaak uit metaalcompensatoren. Dit omdat overige compensatoren onder extreme omstandigheden niet meer toereikend zijn. Voor deze toepassingen zijn de metaalcompensatoren van Euro Manchetten de ideale oplossing. Onze compensatoren worden gebruikt in leidingen of tussen apparaten en leidingen om bewegingen op te vangen, te compenseren.

DN 65 RVS-TIE-DIN PN 10 (10)

Veiligheidsnormen

Door snelle technologische ontwikkelingen moeten metaalcompensatoren ook inzetbaar zijn bij zeer extreme condities zoals extreem hoge en lage temperaturen. Daarom is het erg belangrijk dat de compensatoren voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Het waarborgen hiervan gebeurt onder andere door specifieke normeringen, gebruik van gecertificeerd materiaal, het uitoefenen van eindcontroles, officiële goedkeuringen en genormeerde berekeningsmethoden. Zo bent u altijd verzekerd van een product dat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

Specificaties

Onze standaard metaalcompensatoren zijn uitgevoerd met laseinden of draaibare flenzen. Waar vereist, wordt gebruik gemaakt van trekstangen, scharnier- of cardangewrichten en beschermkappen.

Rechthoekige metaalcompensatoren en dikwandige gelaste compensatoren voor de apparatenbouw zijn onderdeel van het uitgebreide programma van Euro Manchetten. Het normale maatbereik van onze metaalcompensatoren loopt van DN 15 tot DN 6000. Op aanvraag kan er ook tot DN 12000 worden voorzien.

Materialen

Er is een breed scala aan toepasbare materialen, variërend van koolstofstaal en austenitische roestvaste staalsoorten tot nikkelverbindingen zoals Inconel-, Incoloy- en Hastelloytypen of combinaties hiervan met austenitische staalsoorten in meerlaagse balgen.

Maatwerk

Bij metaalcompensatoren draait het om maatwerk, daarom worden zij speciaal voor toepassingen ontworpen. U weet als geen ander hoe het product hoort te werken waar de compensator voor bedoeld is.

U geeft dus aan waar de compensator aan moet voldoen: druk, temperatuur, medium, beweging etc. Middels een speciaal calculatieprogramma berekenen wij vervolgens de juiste uitvoering, de geschikte materialen en levensduur maar ook de prijs.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de metaal compensatoren zijn er nog verschillende andere compensatoren beschikbaar bij Euromanchetten. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op compensatoren.


Producten

Technieken

Contact