Leidingstechniek

Rubber compensatoren

Vrijwel alle installaties zijn onderhevig aan bewegingen. Dit zorgt ervoor dat er spanning op het materiaal komt te staan. Om deze spanning te voorkomen worden rubber compensatoren geïnstalleerd in de installaties. De hoog flexibele rubber compensatoren van Euro Manchetten zijn vervaardigd uit versterkte synthetische rubbers. Hierdoor zijn de compensatoren een wijd geaccepteerd constructie-element in veel technische installaties.

De meeste aanbieders van rubber compensatoren richten zich vooral op de eenvoudige toepassingen voor grote aantallen goedkope uitvoeringen. Bij Euro Manchetten richten wij ons juist op de speciale industriële toepassingen. Dat zijn altijd specialistische producten van hoogwaardige kwaliteit in gecertificeerde uitvoeringen.

MD 5-NTR-RVS-ASA150 (8)

Toepassing

Compensatoren van rubber worden voornamelijk in transportleidingen gebruikt die vloeistoffen vervoeren zoals water, gassen, oliën, vetten en levensmiddelen. Een rubber compensator wordt ingezet om trillingen en uitzettingen op te vangen. Hierdoor wordt schade aan leidingen, pompen, afsluiters en machines voorkomen waardoor machines een langere levensduur krijgen.

Daarnaast draagt het gebruik van rubber compensatoren bij tot comfortverhoging in de woon- en werkomgeving en het vereenvoudigen van montagewerk. Trillingen kunnen namelijk voor storende geluiden zorgen in de woon- en werkomgeving.

Eisen en richtlijnen

Om ervoor te zorgen dat een rubbercompensator perfect functioneert moet deze zorgvuldig worden geïnstalleerd. Daar zijn strenge eisen en richtlijnen voor opgesteld. Zo mogen druk- en temperatuurgrenzen niet worden overschreden. Onze producten voldoen dan ook altijd aan de strengste veiligheidseisen.

Omdat het producten zijn die met behulp van matrijzen worden gemaakt, zijn de eigenschappen bekend. Dit geldt ook voor de levensduur, de geschiktheid en het gebruik in bepaalde toepassingen.

Maten

Om de compensator te produceren die aansluit bij uw wensen moet rekening worden gehouden met een aantal elementen. Zo zijn kennis over de druk, temperatuur en het medium bij een rubbercompensator onmisbare elementen. Ook de soort bewegingen spelen een rol bij het bepalen van het type compensator.

Tot slot moet worden gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen in het leidingsysteem. Zijn er inbouwmogelijkheden, vaste punten en geleide punten? Kortom, veel informatie die nodig is om tot de juiste rubbercompensator te komen.    

Voordelen

✓ Onderhoudsvriendelijk
✓ Lange levensduur
✓ Altijd op maat

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de rubber compensatoren zijn er nog verschillende andere compensatoren beschikbaar bij Euro Manchetten. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op compensatoren.


Producten

Technieken

Contact