Manchetten

Siliconen Bellow

Eén van de vele flexibele verbindingen die Euro Manchetten aanbiedt is de siliconen balg of bellow. Deze balgen zijn gegoten en daardoor geheel naadloos, waardoor de flexibiliteit en ook de kracht toeneemt die de verbinding kan doorstaan. De balgen zijn geschikt voor een breed en algemeen gebruik, zoals het flexibel aansluiten van toevoer- en afvoerleidingen op vaten van weegcellen, mengers, doseerapparaten of vergelijkbare toepassingen.

Onze siliconen balgen hebben altijd een FDA en ECC certificaat, wat betekent dat deze ook in de voedingsindustrie toegepast mogen worden. Juist in de voedingsindustrie werkt men met strenge veiligheidseisen. Het is dus niet voor niets dat onze siliconen balgen voldoen aan de strengste eisen.

Silicone bellow_transparant-wit

Specificaties

Siliconen balgen leveren door hun extreme flexibiliteit nauwelijks reactiekracht op, waardoor ze de weging niet beïnvloeden. Ze zijn goed bestand tegen onder andere chemicaliën, hoge temperaturen en veroudering.

Bovendien dempen de balgen de overdracht van trillingen en geluid. Deze verbindingen zijn leverbaar in een standaard lengte van 90mm en in verschillende diameters lopend van Ø 40mm tot Ø 350mm. Hierdoor vindt u bij ons altijd de juiste maat siliconen balg.

Materialen

Er zijn twee verschillende materialen beschikbaar voor de siliconen balg. Voor fijne poeders kan voor een statisch geleidend rubber worden gekozen. Als de balg in contact komt met levensmiddelen, gaat de voorkeur uit naar transparant siliconenrubber dat FDA en ECC gecertificeerd is.

Materiaal Siliconenrubber statisch geleidend 1mm Siliconenrubber transparant 1mm
 Kleur  Zwart Melkwit transparant
 Temperatuurbereik  -40°C tot +200°C  -30°C tot +200°C
 Eigenschappen Statisch geleidend tot 10⁶ ?
FDA & ECC gecertificeerd
 FDA & ECC gecertificeerd

Maatwerk

Wij hebben onze eigen mallen voor het maken van siliconen balgen en schrijven het soort materiaal voor waar het uit gemaakt moet worden. Producten die voedselveilig moeten zijn, worden altijd geproduceerd met geschikte grondstoffen. Op verzoek kunnen wij zelfs het materiaal voor u laten testen bij o.a. TNO, Triskelion, INBUREX of andere autoriserende instellingen.

Standaardmaten

Onze standaardmaten in mm
Onze standaardmaten in inches
50,8 mm 2 inch
63,5 mm 2,5 inch
76,2 mm 3 inch
101,6 mm 4 inch
114,3 mm 4,5 inch
139,7 mm 5,5 inch
152,4 mm 6 inch
203,2 mm 8 inch
254 mm 10 Inch
304,8 mm 12 Inch
355,6 mm 14 inch

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de siliconen bellow zijn er nog verschillende andere producten met manchetten beschikbaar bij ons, waaronder ook de mogelijkheid tot maatwerk manchetten. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op manchetten.


Producten

Technieken

Contact