leidingstechniek

Spray Shields

De spray shields van Euro Manchetten zijn toepasbaar bij het transport van vloeistoffen door leidingen. Waar buizen, pijpleidingen en afsluiters worden gebruikt om gassen en vloeistoffen onder druk te vervoeren, worden pakkingen gebruikt voor de afdichting van onder andere flensverbindingen. Spray shields of flensbeschermers zijn hoezen die om de flenzen van pijpleidingen aangebracht worden. Dit kan ter bescherming van het materiaal, of voor het sneller opsporen van lekkages met behulp van zogenaamd indicatief weefsel.

Voorkom lekkage met onze spray shields!
Lekkages in leidingen zijn levensgevaarlijk en kunnen eenvoudig ontstaan door de heersende druk, trillingen, slijtage en/of chemische aantasting. Het dichten van een lek is een kostbare investering en bovendien kunnen lekkages verwondingen aan personen of beschadigingen aan installaties veroorzaken. Om ook aanzienlijke corrosie te voorkomen is het aan te raden pijpleidingen te voorzien van spray shields. Hiermee worden lekkages tijdig opgespoord zodat ze snel kunnen worden gedicht.

Onze spray shields zijn te verdelen in twee groepen, namelijk:

  • Chemisch bestendige en indicatieve spray shields
  • Hoge en lage temperatuur bestendige spray shields

Chemisch bestendige en indicatieve flensbeschermers

Deze indicatieve flensbeschermers doen dienst als indicators van opgetreden lekkages bij flensverbindingen. Hierdoor kan schade aan personen en apparatuur worden voorkomen. De verkleuring is van buitenaf zichtbaar waardoor een snelle detectie van een lekkende pakking mogelijk is zonder dat de beschermers geopend hoeven te worden.

Deze typen flensverbindingen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en worden bij ons gemaakt van een indicatief weefsel. Het indicatief weefsel heeft een chemische bestendigheid en kleurt op wanneer het weefsel in aanraking komt met bepaalde chemicaliën.

Hoge en lage temperatuur
Naast de indicatieve flensbeschermer voor het transport van vloeistoffen bestaan er ook uitvoeringen voor extreem hoge en lage temperaturen. Deze uitvoeringen zijn niet indicatief, maar dienen uitsluitend om de omgeving te beschermen tegen het met hoge snelheid uittredende product en voor het opvangen van kleine producthoeveelheden.

Door deze hitte- of koudebestendige spray shields wordt schade aan uw installaties of apparatuur voorkomen. Tevens helpen deze hoezen personeel en milieu te beschermen tegen de desastreuze gevolgen die een lekkage kan veroorzaken.

Speciale uitvoering
Door eigen fabricage is het tevens mogelijk om, aan de hand van de door de afnemer verstrekte gegevens, speciale uitvoeringen te maken. Deze kunnen bestand zijn tegen specifieke chemicaliën, bepaalde temperaturen of bijzondere omstandigheden. Ook zijn hierdoor afwijkende maten en vormen met korte levertijden leverbaar.

Bij Euro Manchetten worden uw flensbeschermers niet alleen volgens standaard DIN en ASA–normen gemaakt, maar ook volgens uw specificaties zodat al uw leidingen kunnen worden voorzien van de nodige protectie. De montage geschiedt door het aantrekken en vastknopen van een ingewerkt koord, dat naast chemisch bestand ook tegen hogere temperaturen bestand is.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de spray shields en toebehoren beschikken wij ook over oplossingen in leidingtechnieken in de vorm van vouwbalgen.


Producten

Technieken

Contact