filter slider

Stoffiltering

Een speciale categorie in filtratie is stofbestrijding. Filters van Euro Manchetten voor stoffige omgevingen zijn opgebouwd uit enkelvoudige- of meervoudige lagen. Door het gebruik van de juiste viltsoorten ontstaat er een hoge efficiëntie en hoge filtratiesnelheid, waarbij dankzij diverse ontwerpen een maximaal filteroppervlak wordt bereikt. Wij bieden diverse oplossingen op het gebied van stoffiltering.

Multibag Reinforced AS

Toepassingen

Voor specifieke toepassingen krijgt het materiaal voor de ontstoffingsproducten een bijbehorende nabehandeling, zoals:

 • Antistatische behandeling: voor fijne en explosiegevaarlijke stoffen
 • Vlamdovende behandeling: voor toepassingen waarbij gloeiende deeltjes aanwezig zijn
 • Antihydraulische behandeling: ter bestrijding van vochtigheid en daaruit voortvloeiende verstopping, stroefheid en degradatie
 • Opticatch behandeling: gladde bovenlaag voor een hogere efficiëntie en weerstand tegen verstopping en slijtage in gevallen waar fijne deeltjes met een hoge capaciteit en emissie voorkomen.

Filterzakken, -slangen & -mappen

Filterzakken komt u werkelijk in elke industrie tegen. Van de verfindustrie tot de voedingsmiddelenindustrie en de automobielindustrie. Waar vroeger duurdere filtratiesystemen vereist waren, is een filterzak tegenwoordig kostenbesparend en eenvoudig in het gebruik. En dat allemaal van een uitstekende kwaliteit. Bij Euro Manchetten maken we filterzakken, -slangen en –enveloppen voor iedere industrie en elke toepassing in ons eigen atelier op maat.

Door op de hoogte te blijven van de nieuwste materialen en ontwikkelingen op het gebied van onze productietechnieken, kunnen we voor een breed scala aan mogelijkheden zorgen met betrekking tot doekfiltratie. Naast de aloude bekende katoenen filterzak, – envelop en –slang maken wij ook filterzakken van polyester en polypropyleen naaldvilt alsmede van aramidenaadvilt met speciale coatings.

Zakkenfilters

Zakkenfilters worden vaak toegepast in luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen. Ze zijn beschikbaar in alle standaardmaten en filterklassen (G1 – F9) maar worden ook klantspecifiek gemaakt. Afhankelijk van uw proces kunt u kiezen uit glasvezel of synthetische zakkenfilters.

Tevens leveren wij hybride zakkenfilters met een filterdoek dat bestaat uit een combinatie van een glasvezel en synthetisch medium,

Compact filter

Als er beperkte ruimte beschikbaar is voor een filter kan een compactfilter een oplossing bieden. Door een groot aantal minipleats aan te brengen word een zeer grote filteroppervlakte bereikt waardoor toch efficiënt gefiltreerd kan worden.  Standaard worden compactfilters in glasvezel geleverd, maar deze zijn ook beschikbaar in synthetische materialen. Het frame waarin de filter gemonteerd wordt is meestal van kunststof omdat dit een optimale afdichting levert in het filterraam. Ze kunnen echter ook in hout, metaal of rvs geproduceerd worden.

Materialen & Coatings

Om te filteren wordt gebruikgemaakt van verschillende filtermaterialen. Voor specifieke toepassingen krijgt het materiaal voor de ontstoffingsproducten een bijbehorende nabehandeling. Een korte samenvatting:

Polyester vezels, Nomex, Rayton, P48, Polypropylene, Acryl, Aramyde met een uigebreide mogelijkheid van afwerking zoals: 

 • Teflon coating
 • Water en olieafstotende coating
 • Vlamvertragende coating
 • Antistatische coating
 • Hydrolyse coating
 • Antikleef behandeling

Om de filtratie te verbeteren kunnen de materialen verschillende behandelingen ondergaan.

 • Kalanderen: met behulp van warme walsen wordt het materiaal aan een of beide zijden verwarmd en aangedrukt. Dit beïnvloedt de oppervlakte waardoor de luchtdoorlatendheid afneemt en zorgt voor een betere stoffiltratie.  
 • Lamineren: naadvilt met een PTFE-membraam dat  zorgt voor een zeer fijne filtratie en een goede reiniging van het filteroppervlak.
 • Nanotechnologie: een behandeling waardoor het filtermateriaal zelfreinigende eigenschappen krijgt. De levensduur wordt hierdoor eveneens verlengd.
 • C.I.P.-filtermateriaal met speciale behandeling voor voedingsmiddelen toepassingen. Hierbij wordt tevens een FDA-EC 1935 certificering met een declaratie van conformiteit afgegeven
 • Hoogtemperatuur bestendige filters, voornamelijk polyimide P84 of PTFE-weefsel met PTFE naaldvilt of PTFE laminaat.

Daarnaast wordt een norm gehanteerd, de BIA-norm om de filtratie in arbeidsomstandigheden vast te stellen. Emissie-eisen van overheden geven eveneens voldoende informatie om een keuze te maken

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de stoffiltering mogelijkheden bieden wij op het gebied van filtertechniek ook oplossingen in luchtfiltratie.


Producten

Technieken

Contact