Manchetten

Verlopende manchetten

Verlopende manchetten zijn voor het flexibel verbinden van vaten op weegcellen, mengers of doseerapparaten met toevoerleidingen, afvoerleidingen of andere vormen van luchttransport of poedertransport met verschillende aansluitdiameters. Bij het aansluiten van twee verschillende leidingdiameters kan het wenselijk zijn om een verlopende manchet, ook wel getrapte balg of conische manchet genoemd, te monteren.

DSC_0145

Informatie

Conische en getrapte manchetten zijn nu naadloos verkrijgbaar in vele maten en vormen. De verlopen hebben geen naden, dit maakt qua hygiëne de risico’s kleiner. Manchetten met twee verschillende aansluitdiameters zijn flexibeler dan cilindrische manchetten. Dit maakt ze ideaal voor weeg- of doseerapparatuur.

Productietechniek

Afhankelijk van de diameter kan een scala aan verschillende technieken worden gebruikt om een verlopende manchet te produceren. Hoewel een verlopende manchet niet geëxtrudeerd kan worden zoals een siliconen balg, kan door gebruik te maken van de modernste productietechnieken toch het aantal lasnaden tot een minimum worden teruggebracht. Hierdoor biedt Euro Manchetten nog meer mogelijkheden om een manchet zo flexibel mogelijk te maken. Verschillende lastechnieken kunnen worden toegepast, aangepast op de wensen van de klant, maar meestal wordt gekozen voor hoog frequent lassen, waarbij in overleg naden ook hygiënisch gelast kunnen worden.

Voordelen van getrapte balgen

✓ Lucht- en stofdicht
✓ Makkelijk te reinigen
✓ Lage verstelkracht en zeer flexibel
✓ Toegelaten voor gebruik met levensmiddelen
✓ Afmetingen naar wens
✓ Hygiënisch ontworpen

Materialen

Deze getrapte en conisch verlopende manchetten zijn verkrijgbaar in meerdere materiaalsoorten, waaronder siliconen en polyurethaan (pu) maar eventueel ook in flexibel pvc.

Materiaal Siliconen rubber Polyurethaan
Kleur Melkwit/transparant Melkwit/transparant
Temperatuurbereik -60°C tot +200°C -40° tot +90°C
Levensmiddelen contact toegelaten Verklaring:

  • FDA 177.2600
Certificaat:

  • FDA 177.2600
  • EU 1935/2004
  • EU 10/2011

Download hier een overzicht van alle verlopende manchetten.

Download hier de uitgebreide materiaaltabel

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de verlopende manchetten zijn er nog verschillende andere producten met manchetten beschikbaar bij ons, waaronder ook de mogelijkheid tot maatwerk manchetten. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op manchetten.


Producten

Technieken

Contact