leidingstechniek

Vouwbalg

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om gevoelige en kostbare machineonderdelen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een vouwbalg, ook wel bellow genoemd, wordt vaak gebruikt als bescherming of afscherming van bewegende delen, zoals veren, telescooparmen, assen en cilinders. Zo blijft de kwaliteit van machines behouden waardoor u op termijn kosten bespaart.

Vouwbalg

Informatie

Vouwbalgen beschermen niet alleen machines, ook de werknemers worden beschermd tegen beschadiging of beknelling van lichaamsdelen. Een vouwbalg is dus essentieel in het voorkomen van bedrijfsongevallen. Een vouwbalg van Euro Manchetten wordt altijd, in nauw contact met de afnemer, voor speciale toepassingen ontworpen en op maat gefabriceerd.

Soorten en materialen

Een vouwbalg kan, afhankelijk van de toepassing, gemaakt worden van diverse flexibele materialen en in diverse vormen. Onderstaand een aantal voorbeelden:

    • Productvoerende vouwbalgen/bellows voor levensmiddelen zijn onder andere beschikbaar in Platilon, dit is een doorzichtig polyurethaan (pu).
    • Een vouwbalg voor andere poeders en granulaten is beschikbaar in gewapend pvc, rubbersoorten of polyurethaan (pu).
    • Bijzondere uitvoeringen omvatten hard pvc of metaalversterkte vouwbalgen, open rechthoekige vouwbalgen, platte lamellen balgen uit semi-flexibel of hard materiaal en telescopische uitvoeringen.

Maatwerk

Maatwerk staat centraal bij onze vouwbalgen. Al onze balgen worden dus naar uw wensen en specificaties geproduceerd. Omdat wij expert zijn in het produceren van bellows voorzien wij u ook altijd van passend advies.  

Er zijn verschillende categorieën vouwbalgen zoals beschermingsbalgen, vouwbalgen, harmonicabalgen en lamellen.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de vouwbalg  zijn er nog verschillende andere producten binnen de categorie ‘leidingtechniek’ beschikbaar bij Euro Manchetten & Compensatoren. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op leidingtechniek.


Producten

Technieken

Contact