Leidingstechniek

Weefsel compensatoren

Een weefselcompensator biedt de ideale oplossing bij de verbinding van bewegende delen onder extreme condities. Onze compensatoren zijn in staat axiale, laterale en angulaire bewegingen in het leidingsnetwerk op te vangen welke veroorzaakt worden door thermische en mechanische processen.

opbouw 220 °C

Toepassing

Onze weefselcompensatoren worden voornamelijk ingezet voor de voedingsmiddelenindustrie. Daar ligt ook onze specialiteit. Met onze weefselcompensatoren heeft u een perfecte invulling voor de combinatie van temperatuur, bewegingen, medium en vooral de eisen die aan voedselveiligheid worden gesteld. Bijna 20 jaar geleden zetten wij onze eerste weefselcompensatoren in bij een klant die op industriële schaal aardappelen, frieten en soortgelijke producten frituurt. Onze weefselcompensator is bestand tegen dergelijke agressieve omstandigheden.

Een ander gebied zijn de compensatoren uit speciaal glasweefsel met PTFE. Wij kennen de eigenschappen van dit materiaal als geen ander en passen dit toe in veel van onze producten.

Maar ook bij het bakken van stenen, pannen en soortgelijke producten komen weefselcompensatoren van pas.

Kennis en ervaring

Vanuit Euro Manchetten worden wij regelmatig gevraagd om advies te geven over een weefselcompensator. Juist door onze kennis van materialen in een zeer breed gebied zijn wij in staat om in te spelen op uw vraag.

Door ons brede klantenbestand worden de producten in alle klimatologische gebieden toegepast, van gasinstallaties in Siberië tot oliestations in het Midden Oosten. Waar uw behoefte ook ligt, wij zorgen dat u een kwaliteitsproduct in handen krijgt.

Maatwerk

Een weefselcompensator wordt samengesteld naar gelang de bedrijfsomstandigheden. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de samenstelling van het medium, in- en uitwendige druk, de temperatuur, de aard van de op te vangen bewegingen en klimatologische omstandigheden.

Bovenstaande factoren resulteren in een op maat gemaakte oplossing voor het probleem waar u als klant tegenaan loopt. Voor elke bedrijfsomgeving en elk vraagstuk hebben we een passend antwoord.

Voordelen

Een breed scala aan technische weefsels zorgt voor een enorme flexibiliteit en een uitstekende thermische isolatie. Overige voordelen van onze weefselcompensatoren zijn:

✓ Mogelijk in alle afmetingen
✓ Optimale trillingsdemping
✓ Uitstekende geluidsisolatie
✓ Eenvoudige montage
✓ Goede toepasbaarheid bij hoge temperaturen

Materialen

Er zijn verschillende soorten weefsels toepasbaar. Welk weefsel het beste geschikt is voor uw specifieke omstandigheden hangt af van een aantal omstandigheden. Wij geven u graag advies hierover.

Download hier de complete materiaaltabel voor een overzicht van de opties en hun specificaties.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de weefsel compensatoren zijn er nog verschillende andere compensatoren beschikbaar bij Euromanchetten. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op compensatoren.


Producten

Technieken

Contact