Belading

Zakkenklem

Met een opblaasbare zakkenklem is een Big Bag, papieren- of filterzak gemakkelijk te vullen. Het is daarmee een betrouwbare oplossing voor vrijwel iedere industrie. De zakkenklemmen zijn handig in gebruik waardoor de ruimte stofvrij blijft. De klemmen zijn ontwikkeld voor afvulmonden van bijvoorbeeld doseersystemen, filter- en afzakinstallaties.

zakkenklem NBR small

Toepassing

Het grote voordeel van een opblaasbare zakkenklem is dat het werk door slechts één medewerker kan worden uitgevoerd. Omdat er geen gereedschappen nodig zijn om een zak te vullen worden mogelijke beschadigingen tot een minimum beperkt. Een ander voordeel is dat een opblaasbare zakkenklem stofvrij kan vullen, daarmee is het een stuk gebruiksvriendelijker voor medewerkers en hun omgeving.     

Maatwerk

Onze zakkenklemmen kunnen worden voorzien van 1 of meer pneumatische fittingen, met keuze uit 2 types:

  • Ø 6 mm snelkoppelfitting voor PA slang
  • 1/8” fitting voorzien van uitwendige schroefdraad

De opblaasbare zakkenklemmen worden op maat gemaakt in alle leidingdiameters, zakdiameters en verschillende lengtes. Tevens zijn ze leverbaar in verschillende materiaalsoorten voor verschillende toepassingen.

Voordelen

✓ Snelle en eenvoudige wissels
✓ Minder kans op beschadiging
✓ Geen gereedschap meer nodig
✓ Lucht- en stofdichte verbinding
✓ Schonere werkomgeving

Afmetingen

EPDM W EPDM White FDA White 2 / 3 mm -30 to +100 FDA / ECC
EPDM AS EPDM Antistatic Black 2 / 3 mm -30 to +100 FDA
GUM Natural Gum Rubber White / Beige 2 / 3mm -30 to +80 FDA / ECC
SIL-PNEUBAG Silicone Translucent 3 mm -30 to +200 FDA / ECC

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Gerelateerde producten

Naast de zakkenklem zijn er nog verschillende andere producten beschikbaar bij Euro Manchetten, waaronder ook de beladingsbalg. Bekijk in het onderstaande overzicht de andere producten op beladingen.


Producten

Technieken

Contact