Balgen

BESCHERM UW MENSEN ÉN MACHINES MET ONZE BALGEN

Staan er in uw onderneming machines of installaties met bewegende delen? Heeft u bovendien veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan moet u beslist met de balgen van Euro Manchetten gaan werken. Deze schermen de bewegende of draaiende onderdelen zoals veren, telescooparmen, assen en cilinders af van de omgeving. Enerzijds lopen medewerkers zo geen kans dat zij per ongeluk verwondingen oplopen. Anderzijds is de apparatuur meteen beschermd tegen ongewenste invloeden. Bij ons worden altijd, in nauw contact met de afnemer, speciale toepassingen ontworpen en op maat gefabriceerd, zonder kans op kieren.

VOORKOM VERSPILLEN BIJ LADEN STORTGOEDEREN

Dit laatste is helemaal belangrijk als de balgen worden gebruikt voor het stofvrij afvoeren van stortgoederen. Het risico op verspilling of vervuiling wordt hiermee nihil. Deze beladingsbalgen zijn in een gestikte of gelaste uitvoering verkrijgbaar. Er is een ruime keuze uit materialen. Die zijn slijtvast en chemisch / temperatuur bestendig. Bovendien zijn de balgen van Euro Manchetten voorzien van de certificering ATEX, FDA en ECC.

Onlangs hebben wij ons assortiment weegbalgen uitgebreid met nieuwe uitvoeringen. Om stortgoederen vrij van stof te kunnen laden, wordt bij weeg- en doseerapparatuur een flexibele manchet gebruikt waardoor een dichte verbinding ontstaat. Naast de meer traditionele balgen is er nu een aantal bijkomende opties voor dit soort flexibele verbindingen. Die voldoen alle aan de richtlijnen van ECC 1935/2004 en FDA. Dit maakt wegen en doseren nog eenvoudiger en veiliger. Het keurmerk geeft u hierbij het vertrouwde gevoel dat aan de strengste eisen op dit gebied wordt voldaan.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan +31 (0)416 286 240.

NAAST BALGEN BIEDT EURO MANCHETTEN NÓG MEER

Naast balgen richten wij ons op nog vier andere productgroepen: flexibele manchetten, compensatoren, airsocks en filtertechniek. Hiervoor leveren wij tevens aanvullende producten. Door voortdurend te innoveren, blijven we de markt steeds een stapje voor. Wat altijd hetzelfde is gebleven, is ons streven naar service en kwaliteit. Vul daarom direct het contactformulier in en laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen. U krijgt er beslist geen spijt van!

ACTIEF IN BELANGRIJKE BRANCHES

Het Kaatsheuvelse Euro Manchetten is reeds tientallen jaren dé expert in flexibele verbindingen als balgen, manchetten en compensatoren. Onze producten treft u aan in belangrijke branches als installatietechniek, pharma & chemie, zuivel, energie en klimaatbeheersing. Ons motto hierbij: ‘Door vakkundig maatwerk een passende oplossing bieden voor al onze klanten’. Uw wensen, eisen en budget vormen hierbij te allen tijde het uitgangspunt. Met een modern machinepark onder eigen dak garanderen wij korte levertijden.

TOONAANGEVEND PRODUCENT

Meer dan 30 jaar actief op het gebied van flexibele verbindingen en luchttechniek en internationaal actief als toonaangevende producent.

UNIEKE TECHNIEKEN

Beschikking over een aantal unieke (snij)technieken, waarbij wij de enige in Nederland zijn die deze technieken succesvol kunnen uitvoeren.

UITERMATE FLEXIBEL

Uitermate flexibel: wij bieden zowel voor specifiek maatwerk als voor eventuele last minute spoedwerkzaamheden gepaste oplossingen.