Euro Manchetten & Compensatoren_Luchtverdeelslang

Luchtverdeelslang

Om optimaal te kunnen presteren op het werk, is goede luchtverversing op de werkvloer noodzakelijk. In klinische omgevingen zoals laboratoria en operatiekamers is schone lucht zelfs verplicht. Bij Euro Manchetten & Compensatoren kunt u terecht voor diverse systemen voor luchtverversing, waaronder een luchtverdeelslang.

Innovatieve producten voor luchtverversing

Om uw gebouw van schone lucht te voorzien, is een hoogwaardige filtertechniek nodig. Door onze innovatieve producten voor luchtfiltering, zoals luchtfilters en filterdoeken, wordt de lucht in uw werkomgeving gegarandeerd schoon. Ook leveren wij producten voor stofbestrijding. Zo hebben wij filters van vilt, waarmee een maximaal filteroppervlak wordt bereikt. Hierdoor wordt het stof in uw bedrijfsruimte tot een minimum beperkt.

Altijd de ideale luchtverdeelslang voor uw bedrijfsruimte

De eisen voor een optimaal werkklimaat, en de daarbij horende luchtverversing, worden steeds strenger. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van textiele luchtkanalen, ook wel luchtverdeelslangen genoemd. Wij bieden u een ruime keuze aan luchtverdeelslangen, die wij in twee hoofdcategorieën indelen. Zo hebben wij verdringingsluchtverdeelslangen, die de lucht via miljoenen minuscuul kleine poriën met een zeer lage snelheid (<0,1m/s) in de te klimatiseren ruimte brengen. Daarnaast leveren wij ook inductieluchtverdeelslangen, waarmee de lucht juist met een hoge snelheid de werkruimte wordt ingeblazen.

Als grote ruimtes gekoeld, verwarmd of geventileerd moeten worden, kunnen de slangen voorzien worden van microperforaties of uitstoomopeningen. Bij een zogenoemde inductieslang wordt de lucht met hoge hoge snelheid ingeblazen en zo intensief vermengd met de ruimtelucht.

Dit resulteert in een hoog inductievoud ten opzichte van de primaire luchthoeveelheid en een goede luchtverversing en luchtverdeling. 

Er kan bovendien worden gekozen voor materiaal dat niet luchtdoorlatend is en voorzien is van een vuilwerende coating waardoor onderhoud tot een minimum beperkt wordt.

Voor operatiekamers, laboratoria en cleanrooms kunnen slangen gemaakt worden van speciaal bacteriedodend materiaal.

Voordelen van een luchtverdeelslang:

 • Voorkomen van condensatie
 • Makkelijk te monteren- ook na bouwfase en bij renovaties
 • Hygiënisch- eenvoudig en voordelig te reinigen
 • Integratie in interieur
 • Efficiëntie in energieverbruik
 • Laag montagegewicht
 • Geluidloze luchtverdeling
 • Brandveilig volgens normeringen

De uit geweven textiel gefabriceerde luchtverdeelslang brengt de lucht via miljoenen minuscuul kleine poriën met een zeer lage snelheid (<0,1m/s) in de te klimatiseren ruimte.

De ingebrachte lucht verdringt de aanwezige vervuilde lucht en zorgt op deze wijze voor een optimale luchtverversing.

Door de lage inblaassnelheid is dit systeem uitermate geschikt voor gebruik in koelruimten en vlees- en groenteverwerkende afdelingen waar een laag temperatuurniveau en een hoog ventilatievoud van groot belang zijn.

In toenemende mate wordt gekeken hoe een optimale klimaatbeheersing bereikt kan worden met maximaal comfort en minimaal energieverlies. 

Euro Manchetten & Compensatoren beschikt over software waardoor naast gangbare uitvoeringen ook dubbelgekromde of in diameter verlopende producten kunnen worden vervaardigd. Met het Organic Shape Design programma kunnen uitéénlopende stromingstechnisch optimale, uitvoeringsvormen geconfigureerd worden.

Minder weerstand

Hoe minder wervelingen in de luchtstroom, hoe beter en zuiniger de ventilatie. Om weerstand door wervelingen te minimaliseren is het beter om ronde kanalen te gebruiken. Een ronde vorm met vloeiende overgangen zorgt voor een lineaire beweging van de luchtstroom. Daarnaast bevordert de toepassing van meer organische en vloeiend verlopende overgangen een veel gelijkmatige doorstroom van de ventilatielucht.

Voorkoming van tocht

De lagere luchtweerstand zorgt voor een lagere luchtsnelheid wat benodigd is voor een comfortabel binnenklimaat. Dit heeft een positief effect ter voorkoming van tocht, die gewoonlijk wordt veroorzaakt door het inblazen van verse lucht.

Lager geluidsniveau

Een lagere luchtstroom en het gebruik van kleinere ventilatoren in combinatie met textiele kanalen zorgt tevens voor een lager geluidsniveau. De geluidsfactor draagt in belangrijke mate bij aan een comfortabel binnenklimaat.

Lager energieverbruik door organische, vloeiende vormgeving

Ronde en organische overgangen hebben betere aerodynamische eigenschappen waardoor er minder energie verbruikt wordt.

Reduceren van vuilophoping

Vuilophoping ontstaat voornamelijk in dode hoeken en scherpe overgangen van luchtkanalen. Het heeft negatieve gevolgen op de kwaliteit van de ventilatielucht en resulteert in een capaciteitsvermindering van de installatie. Met Organic Shape Design worden dergelijke luchttechnische nadelen voorkomen.

Lagere reinigingskosten

Textiele luchtverdeelslangen zijn, in het kader van de hygiëne normen en richtlijnenéénvoudig reinigbaar. De slangen worden uit de ophangrail geschoven en door een gespecialiseerd bedrijf gewassen. 

Voordelen Organic Shape Design:

 • Mooier in interieur
 • Minder weerstand
 • Voorkoming van tocht
 • Lager geluidsniveau
 • Lager energieverbruik
 • Reduceren van vuilophoping
 • Lagere reinigingskosten

Voor het ophangen van een luchtverdeelslang zijn er verschillende systemen voorhanden. De goedkoopste en meest voor de hand liggende oplossing is in de meeste gevallen een eenvoudige staalkabel.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog een heleboel andere ophangsystemen mogelijk. Voor welk systeem u moet kiezen is afhankelijk van de uitvoering en de afmetingen van de slang. Bij Euro Manchetten hebben we in ieder geval verschillende railtypen beschikbaar die naar wens in verschillende kleuren leverbaar zijn.

Advies nodig? Wij staan voor u klaar

Weet u niet welk systeem voor luchtverversing of welk type luchtverdeelslang geschikt is voor uw bedrijfsruimte? Dat is geen probleem, want doordat wij al dertig jaar actief zijn op het gebied van luchttechniek en werken voor diverse branches, kunnen wij u uitstekend adviseren. Neem contact met ons op via het online contactformulier. Samen verbeteren wij de luchtkwaliteit in uw bedrijfsruimte.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 - 28 62 40.

Bekijk alle categorieën

Bekijk in het onderstaande overzicht alle verschillende productcategorieën van Euro Manchetten. Naast de getoonde producten bieden wij diverse mogelijkheden voor maatwerkoplossingen.

Toonaangevend producent

Meer dan 30 jaar actief op het gebied van flexibele verbindingen en luchttechniek en internationaal actief als toonaangevende producent.

Unieke technieken

Beschikking over een aantal unieke (snij)technieken, waarbij wij de enige in Nederland zijn die deze technieken succesvol kunnen uitvoeren.

Uitermate flexibel

Uitermate flexibel: wij bieden zowel voor specifiek maatwerk als voor eventuele last minute spoedwerkzaamheden gepaste oplossingen.


Producten

Technieken

Contact