Leidingstechniek

Luchtverdeelslang

De steeds hoger wordende eisen die gesteld worden aan ons werkklimaat en de bijbehorende luchtverversing hebben sinds enige jaren geresulteerd in de ontwikkeling van textiele luchtkanalen. Euro Manchetten biedt een ruime keuze aan in luchtverdeelslangen. Bij ons zijn de slangen in te delen in twee hoofdcategorieën, namelijk een verdringingsluchtverdeelslang en een inductie luchtverdeelslang.

Luchtverdeelslang

De uit geweven textiel gefabriceerde luchtverdeelslang brengt de lucht via miljoenen minuscuul kleine “poriën” met een zeer lage snelheid (<0,1m/s) in de te klimatiseren ruimte.

De ingebrachte koelere lucht verdringt de aanwezige vervuilde lucht en zorgt op deze wijze voor een optimale luchtverversing en tochtvrije werkomgeving. 

Door de zeer lage inblaassnelheid is dit systeem uitermate geschikt voor gebruik in koelruimten en vlees- en groenteverwerkende afdelingen waar een laag temperatuurniveau en een hoog ventilatievoud van groot belang zijn.

Als grote ruimtes gekoeld, verwarmd of geventileerd moeten worden, biedt de geperforeerde luchtverdeelslang de beste oplossing. Bij een luchtverdeelslang met inductie wordt er over de gehele lengte een op maat gemaakt perforatiepatroon aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de met hoge snelheid ingeblazen lucht intensief wordt vermengd met de ruimtelucht.

Dit resulteert in een hoog inductievoud ten opzichte van de primaire luchthoeveelheid en een goede luchtverversing en luchtverdeling. Doordat het weefsel van de slang niet luchtdoorlatend is en voorzien is van een vuilwerende coating heeft u aan deze luchtverdeelslangen weinig onderhoud.

Voor het ophangen van een luchtverdeelslang zijn er verschillende systemen voorhanden. De goedkoopste en meest voor de hand liggende oplossing is in de meeste gevallen een eenvoudige staalkabel.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog een heleboel andere ophangsystemen mogelijk. Voor welk systeem u moet kiezen is afhankelijk van de uitvoering en de afmetingen van de slang. Bij Euro Manchetten hebben we in ieder geval verschillende railtypen beschikbaar die naar wens in verschillende kleuren leverbaar zijn.

Luchtverdeelslang categorie

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp?
Bel dan 0416 - 28 62 40.

Bekijk alle categorieën

Bekijk in het onderstaande overzicht alle verschillende productcategorieën van Euro Manchetten. Naast de getoonde producten bieden wij diverse mogelijkheden voor maatwerkoplossingen.

Toonaangevend producent

Meer dan 30 jaar actief op het gebied van flexibele verbindingen en luchttechniek en internationaal actief als toonaangevende producent.

Unieke technieken

Beschikking over een aantal unieke (snij)technieken, waarbij wij de enige in Nederland zijn die deze technieken succesvol kunnen uitvoeren.

Uitermate flexibel

Uitermate flexibel: wij bieden zowel voor specifiek maatwerk als voor eventuele last minute spoedwerkzaamheden gepaste oplossingen.


Producten

Technieken

Contact