Manchetten

Flexibele verbindingen, ook wel manchetten of compensatoren genoemd,  compenseren trillingen, daar waar twee vaste uiteinden van een leidingwerk aan elkaar  worden gekoppeld of als er sprake is van een aansluiting van een leiding aan een machinedeel.

Flexibele verbindingen, waaronder de manchetverbinding en weefsel-, rubber- en metaalcompensatoren worden toegepast tussen bewegende installatiedelen. Gebruik van deze flexibele verbindingen voorkomt of vermindert de kans op overdracht van geluid en trillingen, leidingbeschadigingen en materiaalvermoeidheid. Het is afhankelijk van verschillende factoren waaronder temperatuur, druk en aard van de beweging, voor welke verbinding er gekozen moet worden.

Daarnaast zorgen industriële flexibele verbindingen voor vereenvoudiging van de montage van leidingen en apparaten. Doordat ze axiale en laterale beweging kunnen opnemen, zoals de manchetverbinding, kunnen bevestigingen die uit lijn staan eenvoudig, duurzaam en goedkoop aan elkaar verbonden worden.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan 0416 204 141.

Bekijk alle categorieën

Bekijk in het onderstaande overzicht alle verschillende productcategorieën van Euro Manchetten. Naast de getoonde producten bieden wij diverse mogelijkheden voor maatwerkoplossingen.

TOONAANGEVEND PRODUCENT

Meer dan 30 jaar actief op het gebied van flexibele verbindingen en luchttechniek en internationaal actief als toonaangevende producent.

UNIEKE TECHNIEKEN

Beschikking over een aantal unieke (snij)technieken, waarbij wij de enige in Nederland zijn die deze technieken succesvol kunnen uitvoeren.

UITERMATE FLEXIBEL

Uitermate flexibel: wij bieden zowel voor specifiek maatwerk als voor eventuele last minute spoedwerkzaamheden gepaste oplossingen.