TECHNIEK – ONTWIKKELING EN INNOVATIE

Bij Euro Manchetten & Compensatoren draait het niet alleen om de producten, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan productietechnieken. Verschillende industrieën vragen om verschillende technieken. Andersom kunnen industrieën ook van elkaar leren. Bij Euro Manchetten noemen we dat Cross industrieel werken.

Omdat wij in verschillende industrieën werkzaam zijn, signaleren wij gemakkelijk kansen. Hierdoor ontstaat productinnovatie. Dat ontstaat vaak vanuit een diepgewortelde nieuwsgierigheid en de drang om te experimenteren. Wij zijn altijd op zoek zijn naar manieren om grenzen te verleggen.

SNIJMACHINES

Onze snijmachines zijn onze paradepaardjes. Al in 1997 werd de eerste Lectra snijmachine aangeschaft, toen nog een unicum, daar deze machines eigenlijk meer voor de mode-industrie worden gebouwd. In de loop der jaren zijn steeds nieuwe machines aan ons arsenaal toegevoegd, waaronder een lasersnijmachine en een vacuümsnijmachine. Met trots mogen we zeggen dat wij de enige zijn in Nederland die een aantal van deze snijtechnieken in huis hebben!

Naast innovatie blinken we ook uit in maatwerk. Dit komt door de combinatie van onze snijmachines en door onze lastechnieken die niet volledig geautomatiseerd zijn. Hierdoor kunnen we per stuk produceren en zijn geen grote aantallen noodzakelijk om productie rendabel te maken. Bijkomend voordeel is dat we gemakkelijk last minute spoedwerk kunnen leveren. Bovendien kunnen we naar hartenlust experimenteren met het creëren van nieuwe producten, omdat we makkelijk testproducten kunnen fabriceren. Voor hygiënische doeleinden kunnen ook naadloze producten worden geleverd door het gebruik van extruderen en vacuümvorming.

Maatwerk

Research & Development

Ook zetten we onze machines graag in voor de productontwikkeling van derden. Dat zijn soms partijen uit onze eigen industrie maar dat kunnen ook partijen uit andere industrieën zijn. Juist deze partijen beschikken over interessante kennis die weer inzetbaar is voor het verbeteren van onze eigen producten.
Uiteindelijk draagt onze industrie bij aan het optimaliseren van producten die direct leverbaar zijn aan de consument. Het is dus onze taak om samen met u te investeren in kennis en techniek, zodat veiligere opties op de markt komen. Want techniek moet beschikbaar zijn voor iedereen.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze producten? Vul dan het onderstaande contactformulier in, een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk reageren op uw vraag. Heeft u liever direct hulp? Bel dan +31 (0)416 286 240.

Branches

Bulk & Solids
Energie
Klimaatbeheersing
Installatietechniek
Pharma & Chemie
Voeding